fbpx
Prikkelverwerking2020-06-02T23:24:42+00:00
Mama & Baby fit

Prikkelverwerking

Het verwerken van alle prikkels die binnenkomen via onze zintuigen is iets wat continue doorgaat en aanstaat. Het is een prachtige samenwerking tussen zintuigen en hersenen, die ermee aan de slag gaan en beoordelen of en wat reactie er nodig is. Door prikkels te registreren en te verwerken zijn wij in contact met de wereld, onze omgeving, met elkaar en met onszelf. Toch weten we er zelf maar weinig over en merken we er weinig van. Je bent altijd bezig met zintuiglijke prikkels van buiten en binnen in het lichaam.

Wat doet een SI-therapeut
Zintuigelijke prikkelverwerking wordt ook wel sensorische integratie of informatieverwerking genoemd. Bij sensorische (zintuiglijke) integratie wordt informatie die het kind opneemt met ogen, oren, neus, mond, spieren/gewrichten, huid en evenwichtsorgaan door de hersenen verwerkt. Hierdoor ontstaat een beeld van de wereld om het kind heen zodat hij of zij er op de juiste manier op kan reageren. Als dat niet gebeurt dan is er sprake van een sensorisch informatieverwerkingsprobleem.
Kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen hebben zintuigen die minder makkelijk samenwerken. Dat heeft invloed op het gedrag van een kind, op de motorische ontwikkeling, het leren op school en mogelijk de thuissituatie.

Voor wie
Een sensorisch integratie therapeut kan jou en je kind helpen bij het bedenken van oplossingen zodat uw kind zelfvertrouwen krijgt, groeit in zijn of haar ontwikkeling en op gepaste manier kan reageren op zijn of haar omgeving.

Vergoeding
SI-therapie valt onder kinderfysiotherapie en worden 18 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering vergoed.

Vragen of afspraak
Als u verdere vragen heeft of u bij de SI therapeut op het juiste adres bent met uw zoon of dochter, neem gerust contact op met de praktijk. U kunt altijd via de website ook direct een afspraak met ons maken.

U gaat akkoord met het privacy regelement van Kinderfysio Nelissen