fbpx
Informatie Praktijk2019-01-17T20:52:59+00:00

Informatie Praktijk

Werkwijze praktijk

Binnen Kinderfysiotherapie Nelissen vinden wij het belangrijk dat u gehoord wordt en terecht kunt met de hulpvragen omtrent uw kind. Met elkaar gaan wij op zoek naar de juiste oplossing om uw kind te versterken in zijn bewegen en zelfvertrouwen.

Als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind, dan kunt u zelf naar de kinderfysiotherapeut stappen (zonder verwijzing van een arts) om advies in te winnen. De kinderfysiotherapeut doet dan een screening om vast te stellen of u op het juiste adres bent. Uw kind kan ook verwezen worden naar onze praktijk via de huis­arts, specialist, consultatiebureau, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school. De kinderfysiotherapeut zal onderzoek doen aan de hand van de hulpvraag en wordt samen een behandelplan gemaakt. Zodat zo snel mogelijk de hulpvraag kan worden verholpen door o.a. regelmatig samen te evalueren.

Tot de leeftijd van twee jaar zal de behandeling aan huis plaats vinden. Dit biedt een veilige omgeving voor ouders en kind en kunnen er tegelijkertijd adviezen worden gegeven in de thuissituatie. Bij kinderen boven de twee jaar zullen de behandelingen plaatsvinden in de praktijk. Het oefenmateriaal is erop gericht plezier te hebben in bewegen en bepaalde motorische functies te “oefenen”. De behandeling is erop gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van een kind te vergroten zodat het kind beter functioneert in zijn omgeving. De duur van de behandeling kan sterk verschillen. Soms is een advies voldoende zoals een houding- of sportadvies. Bij langdurige klachten of ontwikkelingsgere-lateerde klachten duurt de behandeling langere tijd.

De kinderfysiotherapeut zal regelmatig een terugkoppeling geven middels rapportage naar de verwijzer en andere betrokken instanties. Uiteraard in overleg en met uw toestemming.

Vergoedingen en Tarieven

Vanuit de basisverzekering wordt kinderfysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar als volgt vergoed:

  • Bij niet-chronische aandoeningen worden maximaal 18 behandelingen per indicatie vergoed.
  • Bij chronische aandoeningen worden alle behandelingen vergoed.

Vanuit uw aanvullende polis bij uw zorgverzekeraar heeft uw kind ook nog recht op het aantal fysiotherapievergoedingen bovenop de 18 behandelingen uit de basisverzekering.

Als uw kind al eerder in het jaar kinderfysiotherapie heeft gehad bij andere praktijk, dan wordt het aantal behandelingen afgetrokken van de 18 behandelingen uit de basisverzekering.

Op het moment dat de kosten van de behandelingen niet vergoed worden door de zorgverzekeraar ontvangt u maandelijks een factuur (zie tarieven). Kinderfysiotherapie Nelissen heeft met de meeste zorgverzekeraars een contractovereenkomst en zullen uw facturen rechtstreeks richting uw zorgverzekeraar gaan en worden vergoed.

Indien u de behandeling/behandelafspraak niet na kunt komen, dient u voor 24uur af te bellen of mailen. Als u binnen de 24uur de afspraak annuleert, zal de gereserveerde behandeling voor 75%  in rekening worden gebracht.

De tarieven worden opgesteld door de zorgverzekeraar en u ontvangt een factuur als de kosten van de behandelingen niet worden vergoed:

Soort behandeling Prijs
Intake & Onderzoek €49,50
Zitting kinderfysiotherapie in de praktijk €47,50
Zitting kinderfysiotherapie aan huis €63,75
kinderfysiotherapeutische rapportage €42,50
Instructie/overleg met ouders €34,00
Niet nagekomen afspraak Kinderfysiotherapie €32,00

ONS TEAM

LINDA ANDRIESSEN-NELISSEN
LINDA ANDRIESSEN-NELISSENToP-Kinderfysio / Eigenaar
BIG-nummer: 09065253704

Sinds 2006 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en vanaf 2012 ben ik gaan werken met kinderen omdat ik merkte dat daar mijn passie ligt. In 2013 heb ik mijn Master Kinderfysiotherapie afgerond en volledig gaan werken met kinderen en de gezinnen. In 2017 ook de ToP-opleiding afgerond om gezinnen met premature en/of dysmature kinderen preventieve zorg en ondersteuning te geven en bieden. Sinds september 2018 praktijkeigenaar geworden van Kinderfysiotherapie Nelissen.
Het is een prachtige baan waarbij ik ouders en hun kinderen mag ondersteunen en het zelfvertrouwen en plezier in bewegen van een kind zie groeien.
Naast mijn werkzaamheden binnen mijn eigen praktijk ben ik getrouwd en moeder van twee jongens. In mijn vrije tijd ben ik aan het tennissen, bootcampen maar ook vooral leuke dingen aan het ondernemen met mijn gezin of met vriendinnen.

DENISE ROETINK
DENISE ROETINKKinderfysiotherapeut i.o. | Sensorische integratietherapeut | Peutergym instructrice
BIG-nummer: 39917484304

De opleiding fysiotherapie ben ik gestart met als einddoel om kinderfysiotherapeut te worden. Sinds 2013 ben ik gaan werken als fysiotherapeut na afronding van de opleiding. In 2015 ben ik mij gaan specialiseren in de Sensorische informatieverwerking bij kinderen, waarna ik volledig met kinderen ben gaan werken. In de zomer van 2021 rond ik mijn Masteropleiding Kinderfysiotherapie af.
Het werken met kinderen vind ik het allerleukste wat er is! Spelenderwijs dingen oefenen in de omgeving waar het kind zich op dat moment ontwikkeld. Zo wil ik het beste resultaat voor het kind bereiken.
In mijn vrije tijd doe ik aan bootcamp, hou ik van gezelligheid en ben ik graag buiten in het bos of het strand.

NIKKI VAN ZIJL
NIKKI VAN ZIJLKinderfysiotherapeut i.o. | Sensorische Integratietherapeut | Mama & Baby FIT en Peutergym instructrice
BIG-nummer: 19924286104

In 2018 heb ik met volle trots mijn Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) afgerond. Vanaf mijn eerste studiejaar realiseerde ik mij direct dat mijn passie bij het werken met kinderen ligt en dat ik mij hier, na het afronden van de Bachelor, in zou gaan specialiseren. Ter voorbereiding op deze specialisatie heb ik tijdens mijn Bachelor de Minor Kinderfysiotherapie voltooid en heb ik mijn afstudeerstage binnen de Kinderfysiotherapie gevolgd. Direct ook in 2018 ben ik met enorm veel plezier met de Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) in Breda van start gegaan. Ongeacht de leeftijd van het kind, ervaar ik het iedere keer weer als een uitdaging om een balans te zoeken tussen de meest effectieve behandeling op een zo ontspannen en plezierig mogelijke wijze. Want wat is er nou leuker dan de ontwikkeling van onze volgende generatie stimuleren?

HELLA FENEGA
HELLA FENEGAKinderfysiotherapeut | Sensorische Integratietherapeut | Peutergym instructrice
BIG-nummer: 49915931304

Sinds 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Leiden en sinds juli 2020 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut aan de hogeschool van Rotterdam. Beginnende mijn fysiotherapie carrière ben ik geboeid geraakt door de motorische ontwikkeling bij kinderen. Hierdoor ben ik direct begonnen met werken met deze fascinerende doelgroep.
In negen jaar heb ik als (kinder)fysiotherapeut veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen: binnen de revalidatie (Heliomare), binnen de sportrevalidatie (jong oranje handbal U17) en nu sinds drie jaar in de particuliere praktijk (0-18 jaar). Naast het werken bij Kinderfysio Nelissen mag ik mezelf praktijkeigenaar noemen van een praktijk in Heemstede.
Ik vind het een plezierige uitdaging om samen met het kind, de ouders, de leerkrachten en de sportcoaches op zoek te gaan naar de puzzel waarom de motorische ontwikkeling soms niet vanzelf gaat. Daarbij blijft het wonderlijk hoe snel kinderen zich kunnen aanpassen.
Naast het werken als kinderfysiotherapeut geniet ik van handballen, bootcamp, kitesurfen en van de gezelligheid van familie, vrienden en mijn vriend.

ANNE JANSEN
ANNE JANSENKinderfysiotherapeut i.o. | Peutergym instructrice
BIG-nummer: 79925022204

In augustus 2018 heb ik mijn Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam behaald. Na een jaar met kinderen te hebben gewerkt in een praktijk voor kinderfysiotherapie, ben ik in september 2019 gestart met de Master Kinderfysiotherapie in Utrecht.
Ik heb sinds jonge leeftijd een grote affiniteit met sport. Door stages en werk ben ik erachter gekomen dat ik het heel leuk vind om dit te combineren met kinderen. Ongeacht de leeftijd kan je een kind spelenderwijs trainen/behandelen en dit vind ik erg leuk om te doen. Hierdoor is het ook een heel afwisselend en leuk beroep om uit te oefenen.
Naast werken als kinderfysiotherapeut doe ik in mijn vrije tijd aan hockey, fitness en geef ik hockeytraining aan kinderen.