fbpx
Kinderfysiotherapie2021-04-17T21:47:33+00:00

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Een kinderfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich richt op kinderen/ jongeren van 0 tot 18 jaar. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is de ontwikkeling vertraagd, bedreigd of afwijkend. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Sommige kinderen hebben meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen. Naarmate het kind ouder wordt, zijn steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te vol­doen. Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Dit speelt in de behandeling een grote rol. Kinderen vragen om een specifieke eigen benaderingswijze.

In samenwerking met ouders kunnen de behandelingen zorgen voor meer zelfvertrouwen bij het kind en kan hij/zij in zijn bewegen verbeteren.

Wilt u een afspraak maken?

Ons team staat klaar om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt onderstaand formulier invullen (of bellen) en we nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het inplannen van een intake.

U gaat akkoord met het privacy regelement van Kinderfysio Nelissen