Peutergym

Wat is peutergym?
Peutergym is een laagdrempelige vorm om je peuter van 2 of 3 jaar gecontroleerd en onder de juiste begeleiding van een kinderfysiotherapeut te laten spelen en bewegen en kennis te laten maken met nieuwe bewegingen.

Waarom peutergym?

In eerste instantie omdat wij zien dat het op jonge leeftijd al speel- en sportplezier geeft aan kinderen. Daarnaast stimuleert het peuters van 2 & 3 jaar op spelenderwijze middels parcours, spelletjes en bewegen op muziek in hun motorische ontwikkeling en zelfvertrouwen. Maar ook gericht op springen, rennen, rollen, klimmen, hangen, balanceren en met een bal of hoepel spelen etc. Met groot en klein materiaal leren kinderen hun evenwicht bewaren en krijgen inzicht in ruimte, snelheid en afstand. Samen met andere Peuters kunnen zij hun energie kwijt, leren zij onder veilige omstandigheden nieuwe dingen en overwinnen zij hun (mogelijke) angsten. Daarnaast zijn interactie met leeftijdsgenootjes en het fysiek sterker worden mooie bijkomende pluspunten.

Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat dit onder professioneel toezicht gebeurt en daarom wordt peutergym altijd gegeven door een of twee van onze kinderfysiotherapeuten.

De lessen bieden een uitdagende leer- en speelomgeving. Door het stimuleren van het bewegen leren de kinderen hoe zij hun lichaam kunnen gebruiken en worden zij sterker in hun fysieke vaardigheden die zij straks goed kunnen gebruiken in de dagelijkse activiteiten zoals o.a. school en sport. Ons concept is gebaseerd om de lessen te verzorgen voor de peuters alleen, waarbij u als ouder niet aanwezig bent. Door de omgang met de andere kinderen bewegen zij vrijer en maken zij beter contact met elkaar. Zij doen meer zelfvertrouwen op en het zelfbeeld groeit hierdoor.

Locaties & tijden 

Wij bieden de lessen peutergym op zes verschillende locaties aan:

 • Op maandagochtend van 9:00 – 10:00 uur in de kleutergymzaal van basisschool de Bareel in Heemskerk.
 • Op maandagochtend van 9:30 – 10:30 uur in de kleutergymzaal van basisschool Visser ‘t Hooft in Castricum.
 • Op de dinsdagochtend van 9:00 – 10:00 uur in de Kleutergymzaal van basisschool De Duif in Heiloo.
 • Op woensdagochtend van 9:00  – 10:00 uur in de kleutergymzaal van basisschool De Brug in Akersloot.
 • Op donderdagochtend van 9:00 – 10:00 uur in de gymzaal van basisschool de Kerkuil in Limmen.
 • Op donderdagochtend van 9:00 – 10:00 uur in de gymzaal van basisschool Durf! in Alkmaar (locatie Tochtwaard).
 • Op vrijdagochtend van 8:45  – 9:45 uur in de kleutergymzaal van basisschool De Cornelis in Uitgeest voor 3 jarigen
 • Op vrijdagochtend van 9:45  – 10:45 uur in de kleutergymzaal van basisschool De Cornelis in Uitgeest voor 2 jarigen

Gratis proefles

Het is mogelijk om eerst gratis een proefles te volgen. Mocht de proefles bevallen kunt u kiezen voor een tienrittenkaart (€ 80). U kunt u aanmelden voor een gratis proefles via onderstaand formulier.

  Voor welke locatie wilt u zich aanmelden?

  Castricum (Kindcentrum Visser ‘t Hooft)Heemskerk (Kindcentrum de Bareel)Heiloo (Kindcentrum de Duif)Limmen (Kindcentrum de Kerkuil)Uitgeest (Kindcentrum Cornelis)Akersloot (Kindcentrum de Brug)Alkmaar (Basisschool Durf, locatie Tochtwaard)

  Heeft u een voorkeurdatum voor uw proefles?

  U gaat akkoord met het privacy regelement van Kinderfysio Nelissen