fbpx
Sportzomer-programma2021-06-25T08:04:37+00:00

Met plezier sporten & bewegen tijdens de zomervakantie

Een bijzonder schooljaar zit er bijna op. Kinderen hebben 3 maanden aangepast les gehad, waarbij ook het sport, schrijven en motorische training op school kwamen te vervallen. Terwijl juist ook deze lessen erg belangrijk zijn voor kinderen (zie kader over de MQ scan in Heiloo). Niet alleen omdat het gezond is, maar ook om het plezier in bewegen te leren en voor hun motorische ontwikkeling.

Daarom hebben wij voor deze zomervakantie een super leuk en ondertussen ook leerzaam Sport- en beweegaanbod samengesteld voor (alle) kinderen!
Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut lekker bewegen en sporten. Ondertussen trainen de kinderen ook de belangrijkste motorische vaardigheden. Deze trainingen zorgen er voor dat de ontwikkeling van bewegen van uw dochter of zoon niet stagneert of wellicht achter gaat lopen op weg naar het nieuwe schooljaar. Ontdek het sport en beweegplezier deze zomer lekker dichtbij huis en doe mee met dit leuke programma!

Bekijk sport- en beweegaanbod

MQ-Scan Heiloo

In het afgelopen schooljaar heeft de buurtsportcoach op de meeste basisscholen van Heiloo de MQ scan (De MQ scan bestaat uit een klein beweegcircuit/baan opgebouwd uit standaard spullen uit de gymzaal en werd afgenomen tijdens een gymles.) afgenomen bij de leerlingen van groep 3 t/m 8. De MQ scan meet de motorische ontwikkeling (goed leren bewegen) van het kind. Hieruit kwam naar voren dat ongeveer een kwart van de kinderen achterstand lieten zien op zijn of haar motoriek t.o.v. leeftijdsgenoten.

Het belang van goede motorische vaardigheden voor een kind

Het belang van goede motorische vaardigheden voor een kind

  • Motorisch vaardige kinderen bewegen over het algemeen meer en grote kans dat zij dit als volwassenen ook blijven doen.

  • Motorisch vaardige kinderen zijn over het algemeen fitter.

  • Motorisch vaardige kinderen voelen zich over het algemeen mentaal en sociaal sterker.

  • Motorisch vaardige kinderen zijn over het algemeen vaker lid van een sportvereniging.

  • Motorisch vaardige kinderen hebben over het algemeen een positiever zelfbeeld.

Het Sport- en beweegaanbod dat wij bieden
Vanuit Kinderfysio Nelissen bieden wij in kleine groepjes allerlei verschillende trainingsmomenten voor allerlei verschillende hulpvragen (zowel op het gebied van fijne als grove motoriek). Wij bieden allerlei sporten, spel- en oefenvormen aan middels o.a. het Atletic Skills Model. Wij maken voor ieder kind een eigen trainingsschema om lekker mee aan de slag te kunnen gaan in de zomervakantie, zowel tijdens de trainingen bij ons als ook leuke spelvormen voor thuis.

Sport- en beweegaanbod
Voor alle leeftijden hebben wij verschillende beweeglessen opgezet waarvoor u uw kind op kunt geven. Onderstaand korte uitleg over de lessen:

2-3 jarige

  • Peutergym: voor 2 en 3 jarige bieden wij al langere tijd Peutergym aan binnen basisschool de Duif. In de zomervakantie zullen wij deze lessen doorzetten en op meerdere dagen en tijden. U kunt onder Behandelingen meer informatie lezen over de inhoud van de Peutergym.

4-7 jarige

  • Knutselen tekenlessen: de lessen zijn vooral bedoelt voor kinderen uit groep 1,2 en 3 om hun vaardigheden te vergroten in bv. knippen, schilderen, vouwen, plakken, tekenen, knutselen waarbij ook gelet wordt op juiste pengreep. Een goede pengreep leren kinderen in groep 2 en verder verbeteren in groep 3 is in het belang van het leren schrijven.

6-12 jarige

  • Schrijflessen: op speelse wijze kinderen van groep 3 t/m groep 8 te verbeteren in hun schrijven. Hierin wordt heel breed gekeken wat de oorzaak is waardoor zij het schrijven lastig vinden of een onduidelijk handschrift hebben.

4-12 jarige

  • Balsporten: heeft u kind moeite met vangen of gooien of wil hij juist beter worden in een bepaalde balsport? Dan zijn deze lessen een goede en leuke manier om hierin te groeien. Allerlei verschillende balsporten worden aangeboden maar ook zal aan ieder kind worden gevraagd in welke balsport hij zich wil verbeteren.
  • Krachtsen evenwichtstrainingen: een breed lesaanbod waarbij op spelenderwijs en middels circuitvormen gewerkt wordt aan kracht en evenwicht/stabiliteit voor het hele lichaam. Elke leeftijdsgroep kan zich opgeven voor deze trainingen en zal een gepast schema worden gemaakt voor ieder kind.

Hoe gaat het in zijn werk
Voor de zomervakantie (6 weken) krijgt u een passe partout voor 10 activiteiten voor uw zoon of dochter (de kosten voor dit passe partout zijn € 50). Bij het aanmelden kunt u een selectie maken van de gewenste activiteiten (u mag hier later nog in wijzigen). Vervolgens nemen wij contact met u op om de inschrijving te bevestigen.

Wij houden een maximaal van 6 kinderen aan per uur om voldoende aandacht te kunnen besteden aan ieder kind. De lessen worden verzorgd door één van onze kinderfysiotherapeuten. De lessen kunnen zowel binnen op de praktijk (locatie Heiloo) als buiten plaatsvinden (op grasveld voor de Cultuurkoepel op GGZ terrein).

Geef hieronder aan in welke onderdelen van het sport- en beweegaanbod u interesse heeft. Wij nemen contact met u op voor de verdere indelingen binnen het programma.

PeutergymKnutsel– en tekenlessenSchrijflessenBalsportenKrachts– en evenwichtstrainingen